Buurtpunt Baravan

Buurtpunt Agenda:

31/05/2024 - Europese Dag van de Buren

Buurtpunt Baravan is een unieke openlucht ontmoetingsplaats in de wijk Nieuwland in Zwijndrecht, opgezet door het Wijkcomité Nieuwland - 't Heiken.

Het is een gezellige plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, ontspannen en activiteiten kunnen organiseren.

De Baravan is een omgebouwde caravan die fungeert als een bar en is omgeven door een aangenaam grasveld met zitplaatsen en parasols.

Het wijkcomité organiseert regelmatig evenementen en activiteiten bij Buurtpunt Baravan om de betrokkenheid van de buurt te vergroten.

Buurtpunt Baravan is een waardevol initiatief van het Wijkcomité Nieuwland - 't Heiken en draagt bij aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt.

Winterstop 

We hebben besloten om even een winterstop te houden en zullen gesloten blijven tot halverwege maart, of totdat de zon haar warme gezicht weer laat zien.
Maar maak je geen zorgen, we houden jullie op de hoogte van het weer, want wie weet kunnen we eerder de deuren weer openen voor gezellige bijeenkomsten.

We gaan terug open op 30 maart 2024!

Tot ziens!

Laureaat Matexi Award 2023

Met trots delen wij mee dat Buurtpunt Baravan van Wijkcomité Nieuwland - 't Heiken vzw uit Zwijndrecht, hoewel niet bekroond met een hoofdprijs, een bijzondere erkenning ontving tijdens de Matexi Award 2023.
Geselecteerd als een van de 30 meest inspirerende projecten uit 160 inzendingen, ontvingen we een trofee die de waardering voor ons initiatief symboliseert. Persoonlijke felicitaties van vicepremier Vincent Van Peteghem benadrukten de waardevolle bijdrage van Buurtpunt Baravan aan de sociale cohesie.
Dankbaar voor de nominatie zetten we met vernieuwde energie onze wijkwerking voort, gesteund door de gemeente Zwijndrecht, Woonpunt Waas en Cera. Het motto "samen leven, beleven en verbinden" blijft ons kompas in het bevorderen van een hechte gemeenschap.
We kijken enthousiast uit naar verdere ontwikkelingen in onze bloeiende wijk.

Waar:

Struikheidelaan 24A, 2070 Zwijndrecht

Open:

Dinsdag van 13:00 tot 17:00
Bij slecht weer gesloten.

Goed om weten:

Parkeren kan rondom in de buurt
700m van het station
800m van de dichtstbijzijnde bushalte
Makkelijk te bereiken per fiets via F4 fietssnelweg Gent - Antwerpen.
(De route gaat dwars door de wijk zie: fietssnelwegen.be/f4)

Parking voor houders van een mindervaliden parkeerkaart in de buurt.

Hoe kwam de Baravan tot leven?

Onze "Baravan" is het kloppende hart van ons openlucht buurtpunt, en het is een ware triomf van gemeenschapszin. Deze caravan, liefdevol omgebouwd door de inzet van buurtbewoners, is niet zomaar een voertuig; het is een symbool van wat we als gemeenschap kunnen bereiken wanneer we de handen ineenslaan. lees er meer over...

We zijn trots op ons nauwe partnerschap met de gemeente Zwijndrecht, dat cruciaal is geweest voor het realiseren van ons buurtpunt.
De gemeente heeft ons niet alleen een waardevolle vergunning verleend om de grond voor het buurtpunt kosteloos te gebruiken, maar heeft ook onze visie op gemeenschapsopbouw en sociale betrokkenheid omarmd.
Dit partnerschap illustreert de kracht van samenwerking tussen de gemeenschap en de lokale overheid om een bloeiende en inclusieve buurt te creëren waar iedereen kan gedijen.

Het waardevolle samenwerkingsverband met Woonpunt Waas gaat verder dan financiële steun; het vertegenwoordigt een toewijding aan de groei van onze gemeenschap. Dankzij de genereuze financiële ondersteuning en de hulp bij opslagfaciliteiten van Woonpunt Waas, kunnen we onze missie versterken en onze diensten uitbreiden. Samen streven we ernaar om het welzijn van buurtbewoners te verbeteren en een positieve impact te hebben op hun leven.

Cera

Dit project werd gerealiseerd met de samenwerking van Cera.
Dankzij hun steun hebben we de prachtige Baravan kunnen bouwen en is het ontstaan van ons Buurtpunt ook waargemaakt.

Bezoek ons op Facebook!