Zomer Baravan 2024

Welkom bij onze zomerbar gelegen in het prachtige natuurlijke gebied van de wijk Nieuwland in Zwijndrecht.

Deze unieke locatie biedt een oase van rust en sereniteit, omringd door groene bomen en bloeiende planten.

Onze gezellige bar is bijna elke zondag geopend van Zondag 23 juni tot 31 augustus 2024 en wordt gerund door vrijwilligers uit de buurt, waardoor er een hechte en gastvrije sfeer ontstaat.

Kom langs en geniet van een verfrissend drankje terwijl je luistert naar live-optredens van lokale muzikanten.
Of je nu op zoek bent naar een ontspannen middag in de natuur of een gezellige middag met vrienden, onze zomerbar biedt voor elk wat wils.

We heten je van harte welkom!

Samen genieten op de Zomer Baravan:

een welkomstgroet voor iedereen in onze sociale woonwijk,
waar de bar draait op buurtliefde en wordt gerund door lokale vrijwilligers.

Hier is jouw plek van samenhorigheid en gezelligheid!
💜💜💜

Wanneer:

van 23 juni tot 31 augustus 2024 telkens op Zondag met uitzondering van Zaterdag 31 augustus.
van 13:00 tot 18:00 (31/08 tot 22:00)

Instagram

Waar:

Struikheidelaan 24A, 2070 Zwijndrecht

Goed om weten:

Parkeren kan rondom in de buurt
700m van het station
800m van de dichtstbijzijnde bushalte
Makkelijk te bereiken per fiets via F4 fietssnelweg Gent - Antwerpen.
(De route gaat dwars door de wijk zie: fietssnelwegen.be/f4)

Toegang = GRATIS
Toilet aanwezig
Parking voor houders van een mindervaliden parkeerkaart in de buurt.

Dit project wordt gerealiseerd met de samenwerking van Cera.
Dankzij hun steun kunnen we deze zomer terug genieten van de gezellige sfeer van de Zomer Baravan.

Meter van dit project: Christiane Joris (Regionale Adviesraad Cera Antwerpen)

AGENDA 2024

Zondag 23 juni - Lennaert Maes & Andries Boone (Lenny & de Wespen)

Ontdek de veelzijdige artiest Lennaert Maes, bekend als frontman van de band Lenny & de Wespen. Lennaert is een getalenteerde zanger, singer-songwriter, acteur en theatermaker die zijn veelzijdigheid tentoonspreidt op diverse artistieke fronten. Met een rijke ervaring in zowel de muziek- als de theaterwereld heeft Lennaert een unieke artistieke stempel weten te drukken.

Als zanger en singer-songwriter heeft Lennaert Maes een indrukwekkend repertoire opgebouwd, gekenmerkt door zijn kenmerkende stemgeluid en poëtische teksten. Zijn muziek weeft verhalen die variëren van intiem en emotioneel tot energiek en opzwepend. Met invloeden uit diverse muziekgenres weet hij een eclectische mix te creëren die zowel het hart als de geest aanspreekt.

Lennaert Maes maakt deel uit van de band Lenny & de Wespen, waarmee hij bekendheid heeft verworven. Tijdens de aankomende Zomer Baravan zal Lennaert Maes een bijzonder duo vormen met de getalenteerde Andries Boone. Samen beloven ze een unieke muzikale ervaring te creëren die de diverse talenten van beide artiesten combineert. Andries Boone, eveneens een bekwaam en gepassioneerd muzikant, zal de perfecte aanvulling zijn op Lennaerts artistieke expressie.

LinkLinkFacebookInstagram

Zondag 30 juni - Tournée Générale

🎺 Welkom bij Tournée Générale: Levenslustige Klanken voor Zomerse Vreugde!

Bereid je voor op een muzikale belevenis zoals geen ander, want Tournée Générale uit Zwijndrecht staat klaar om onze Zomer Baravan-zondag te verrijken met hun vrolijke tonen en leutige melodieën!


In 2012 werd Tournée Générale geboren onder het hartverwarmende motto 'Mensen blij maken met onze (leutige) muziek'. Deze inspirerende missie kwam tot stand onder de bezielende leiding van de wijlen Luc Tahon, een visionair die niet alleen muziek maakte maar ook harten beroerde met zijn onvergetelijke arrangementen.

Op onze Zomer Baravan-zondag zullen de muzikanten van Tournée Générale je meenemen op een reis van zomerse vreugde. Laat je betoveren door de levendige klanken en geniet van een onvergetelijke ervaring, want dit muzikaal gezelschap brengt niet alleen muziek, maar ook een sfeer van samenhorigheid en levenslust.

Voel de energie, omarm de vreugde en laat je verrassen door Tournée Générale terwijl ze hun bijdrage leveren aan de magie van onze Zomer Baravan. Een middag vol muzikale leut staat op het programma, en we kunnen niet wachten om samen te genieten van deze unieke ervaring! 

Facebook

Op de zelfde dag ook Nieuwland Kunstmarkt!

Zondag 14 juli - BACK UP (Ives Van Mol)

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de getalenteerde artiest Ives Van Mol, beter bekend onder zijn artiestennaam "Back Up", binnenkort opnieuw het podium zal betreden! Vorig jaar hebben we allemaal genoten van zijn optreden tijdens de Zomer Baravan, waar hij ons trakteerde op prachtige Nederlandstalige nummers.

Dit jaar zal zijn muzikale horizon verbreden en een nog gevarieerder repertoire te presenteren. Verwacht een boeiende mix van covers, nu niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en andere talen.
Zijn veelzijdigheid en passie voor muziek beloven een onvergetelijke namiddag vol muzikale verrassingen.

FacebookFacebookInstagram

Zondag 28 juli - Trio Evergreens

Trio Evergreens, bestaande uit drie uitzonderlijke muzikanten, brengt een mix van tijdloze klassiekers en geliefde hits uit verschillende decennia.

Of je nu wilt meezingen, dansen of gewoon wilt genieten van de nostalgische sfeer, Trio Evergreens creëert een onvergetelijke namiddag vol muzikale pracht.

Zondag 11 augustus -
Steven Vervaet & Kelly Yacoubi

Buurtbewoner en pianist Steven Vervaet keert dit jaar terug naar de Zomer Baravan, en ook deze keer brengt hij de getalenteerde Kelly Yacoubi mee om onze hoogzomer nog meer kracht bij te zetten. Samen brengen ze een uitgekiend repertoire van Franse chansons, Engelse songs en zelfs hier en daar een Nederlandstalig deuntje. Deze straffe muziekjes worden op meesterlijke wijze uitgekleed tot op het bot en vervolgens terug aangekleed met enkel piano en zang.

Vorig jaar waren Steven en Kelly ook van de partij en lieten ze een onvergetelijke indruk achter. Dit jaar beloven ze opnieuw een betoverend optreden.

In een vorig leven struinde Steven bruine kroegen, culturele centra en stadsfestivals af als gitarist en toetsenist van de Nederlandstalige rockband Lenny en de Wespen. Hoewel zijn gitaren intussen aan de muur hangen, treedt hij speciaal voor Wijk Nieuwland graag nog eens uit de schaduw. Kelly heeft heel wat kilometers op de teller als zangeres van de coverband Doesters. Samen zijn ze niet alleen muzikale zielsverwanten, maar ook goede vrienden die al meer dan twintig jaar samen muziek maken, gewoon omdat ze het niet kunnen laten.

Van Brel tot Gainsbourg, van Cohen tot The Doors, van Raymond tot Iggy Pop - Steven en Kelly brengen een veelzijdige set, variërend van hard en zacht tot rauw en zinnelijk, maar altijd raak. Dit is een optreden dat je absoluut niet mag missen!

Zaterdag 31 augustus - Zomer Baravan Deluxe (vroeger Nieuwland Swingt)

De afsluiter van ons zomer programma:

 Jukebox Vibes - Non-stop (Mee)zingen en Swingend Feest!

Ervaar de onvergetelijke Jukebox Vibes: een betoverende reis door de wereld van muziek waarin non-stop (mee)zingen en swingen centraal staan! Onze passie voor muziek komt tot leven in een middag- of avondvullende show, waarin we een divers scala aan muziekgenres aanbieden. Net als een Jukebox, zijn we flexibel en spelen we op verzoek. Jij vraagt, wij draaien!

Bart SwingZ - Een Levenslange Liefde voor Muziek

Bart SwingZ, een naam die synoniem staat voor muzikale ervaring en passie. Zijn zangtalent ontwaakte tijdens de karaoke-rage eind jaren 80, en sindsdien is hij een veelgevraagde artiest op trouwfeesten en in artiestencafé’s. Met meer dan 10 jaar ervaring in het succesvolle Duo Barierre en nu als deel van het energieke Duo Jukebox Vibes, belooft Bart SwingZ een muzikale reis vol onvergetelijke momenten.

Ikramiye - De Zangeres met Lef en Gezelligheid

Meet Ikramiye, de zangeres die al van jongs af aan zingt en haar microfoon als beste vriend beschouwt. Haar liefde voor gezelligheid en spontaniteit komt tot uiting in haar bruisende optredens. Bereid je voor op onverwachte dansjes, polonaises en misschien zelfs een klunzige actie waarbij je haar moet opvangen. Maar één ding is zeker: met Ikramiye wordt elke gelegenheid een feest!

Uw Presentator: Kri Vananus - Geen Woorden, Maar Daden

Ontmoet Kri Vananus, de presentator die nooit om de hete brij heen draait maar er gewoon bovenop gaat zitten! Een man die zegt waar het op staat en garant staat voor een ongefilterde dosis humor en entertainment. Als het niet klinkt, dan botst het maar – dat is de onmiskenbare stijl van de enige echte Kri Vananus!

Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol muzikale hoogtepunten, entertainment en plezier met Jukebox Vibes, Bart SwingZ, Ikramiye en Kri Vananus!

FacebookFacebookLink

Onze sponsors: